STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

11. 6. 2024 – 2.PB – Knihovna v Berouně nejsou jenom knížky

Když se řekne knihovna, značná část žáků v našem věku si představí jen jedno, nudu. Ale přesvědčily jsme se, že to nuda rozhodně není. Dne 11. června odpoledne obě třídy oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika 2.PA a 2.PB navštívily Městskou knihovnu Beroun. Naše exkurze v tomto kulturním zařízení dobře doplnila hodiny průběžné pedagogické praxe.

Program a přednášku vedl pan Mgr. Vlastimil Kerl, který nám ukázal, že knihovna není pouze o knihách. Zpracoval pro nás pracovní list, díky kterému nám přiblížil moderní fungování knihovny. Nachází se zde oddělení pro dospělé, mladistvé a i pro ty nejmenší. Zajímavou informací pro nás bylo také to, že si v knihovně můžeme vypůjčit například deskové hry, audioknihy apod. Některým spolužačkám se také zalíbily workshopy, které knihovna nabízí jako např. ekodílny, tvořivý ateliér ale i další aktivity. O těchto akcích se můžeme dočíst na internetových stránkách www.knihovnaberoun.cz.

Druhou část naší návštěvy tvořila otevřená diskuse na téma „JAK VYLEPŠIT KNIHOVNY”. Dále jsme si zkusily použít online katalog a danou knihu v knihovně najít. Řada z nás Městskou knihovnu v Berouně ještě nenavštívila, ale po návštěvě knihovny jí můžeme jen doporučit. Do knihovny určitě zavítáme znovu a rády. Určitě přijdeme do dětského oddělení, kam jsme se nestihly podívat, A to byla škoda, vzhledem k našemu studijnímu zaměření.

Za třídu 2. PB V. Silná a J. Kašparová

2.PB – knihovna v Berouně nejsou jenom knížky