STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Červen 2023 – Výlet k Bodamskému jezeru

V červnu jsme se se třídami 2. LA a 3. LA vydali na poznávací výlet k Bodamskému jezeru. Žáci se na cestu moc těšili, neboť nás čekala návštěva všech tří německy mluvících zemí, tedy Německa, Rakouska a Švýcarska.

První den jsme vyráželi večer za hrozného lijáku, avšak probudili jsme se již do slunného rána v německém městečku Friedrichshafen, které jsme si prohlédli a navštívili jsme museum vzducholodí.

Poté jsme pokračovali na zelený ostrov Mainau, kde jsme se kochali nádhernými rostlinami a obdivovali jsme motýli v motýlím skleníku. Večer nás již čekala cesta do města Konstanz/ Kostnice, kde jsme byli ubytovaní.

Následující den jsme vyráželi hned po snídani do Kostnice, kterou jsme si okamžitě zamilovali, prohlédli jsme si Husův dům, katedrálu, historické centrum města a přístav s impozantní sochou Impéria, která se stala symbolem města. Odpoledne jsme se přesunuli k Rýnským vodopádům, které měly taktéž velmi působivou atmosféru. A na závěr nás čekalo malé a malebné městečko Stein am Rein.

Poslední den nás čekala návštěva rakouského města Bregenz, výjezd lanovkou na nejvyšší kopec Pfänder, prohlídka přístavu a města a přejezd do malebného městečka Lindau, ve kterém náš výlet za krásami Bodamského jezera končil.

Troufám si říct, že se výlet velmi vydařil a všichni si ho plně užili.

Budu se těšit na další objevování zajímavých koutů Německa, Rakouska či Švýcarska.

 

A zde pár komentářů od našich studentů:

V Německu se mi asi nejvíce líbily vodopády, ještě jsem nikdy takhle velké vodopády neviděla naživo. Počasí se nám vyvedlo krásně, takže jsem byla ráda, že jsme se mohli v jezeře i vykoupat. Bylo tam moc dobré jídlo a skvělá parta lidí.

Sára 3. LA

 

Dne 7. června jsme s třídou vyrazili k Rýnským vodopádům. Nejvíc se mi líbila  atmosféra, která okolo tohoto magického místa kolovala. Mohli jsme během rozchodu sejít až dolů, kde se voda prožene rychlostí až 700 metrů čtverečních za hodinu. Byl to jedinečný zážitek.

Kačka 3.LA

 

Celá oblast byla krásná a všechny destinace, které jsme navštívili byly zajímavé a vhodně seřazené. Mně osobně se nejvíce líbilo město Kostnice, které má úžasné historické centrum a v přístavu se člověk cítí, jako u moře. Bonusem bylo také pěkné počasí a příjemní ochotní obyvatelé města.

Klára 3.LA

 

Na výletě v Německu se mi moc líbilo, že jsme viděli každý kout Bodamského jezera. A také samozřejmě stojí za zmínku večerní volejbal a kulečník se spolužáky, při kterém jsme se velmi sblížili.

Julie 3.LA

 

Pětidenní výlet kolem Bodamského jezera mi ukázal krásnou architekturu a kulturu germánských zemí a tím mi ukázal jiný pohled na tyto země. Mají krásné ozdobné omítky městských domů a dobrou kuchyň. V krásném počasí jsme navštívili spoustu nádherných míst a zákoutí. Celý výlet jsme si moc užila, a ještě dlouho budu na tento výlet vzpomínat.

Martina 2. LA 

 

Během pětidenního výletu kolem Bodamského jezera jsme měli možnost navštívit mnoho krásných míst a poznat kulturu navštívených zemí. Největší dojem na mě udělaly vodopády. Byla to opravdu nádhera, viděli jsme část švýcarské přírody a velmi mě překvapilo, že se vodopády nacházely na kraji města. Dalším velmi pěkným místem byla hora Pfänder. Měli jsme krásné počasí, takže bylo skvěle vidět Bodamské jezero a jeho okolí. Architektura měst, které jsme navštívili navodila celému výletu skvělou atmosféru. Výlet jsem si velmi užila a přivezla jsem si mnoho krásných vzpomínek.

Tereza 2. LA

 

Na celém výletu se mi nejvíce líbily Rýnské vodopády. Byl to krásný pohled. Dále se mi líbilo město Stein am Rhein. Kde byly krásné hrázděné domy.

Kačka 3.LA