OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Den školníka

V tomto školním roce jsme se rozhodli obnovit naši účast v projektu HRDÁ ŠKOLA, jehož cílem je oživit studentský život na našich školách, tedy i na té naší. Každý měsíc v určený den je možné zapojit se do předem vyhlášené aktivity, a tímto způsobem lze narušit každodenní stereotyp. Navíc je skvělé, že všechny tyto aktivity dělají zapojené školy ve stejný den, takže je možné sledovat, jak prožívají tyto dny i ostatní školy.

Naše první akce proběhla v úterý 26. září 2023, kdy byl vyhlášen DEN ŠKOLNÍKA. Protože náš školník Péťa si určitě zaslouží ocenění, byli všichni vyzváni – vyučující i studentstvo – aby obrátili své skříně naruby a našli oblečení, ve kterém by vypadali jako školník/školnice (montérky, zástěry a jiné pracovní oblečení), a přišli v něm do školy.

Tato akce byla do úterý před „školníkovic“ TABU, odtajnění a překvapení se odehrálo v úterý ráno, kdy školník kontroloval přezouvání, přičemž si začal všímat žáků a žákyň v montérkách. Po vysvětlení, co se děje byl zaskočený, šokovaný, ale spokojený. O přestávce v 9.35 hod se pak všichni zúčastnění vyfotili před altánem a Péťa dostal dáreček (viz foto).

Všem, kteří se k nám připojili a ve „školnickém“ oblečení vyjádřili ocenění záslužné práce našeho Péti (ale i celého úklidového týmu, který každodenně likviduje náš nepořádek – a není ho málo ☹) MNOHOKRÁT DĚKUJEME!

Studentský parlament a vedení školy.

Den školníka