OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Školní kolo soutěže EKO tým

V pondělí 11. září 2023 uspořádaly učitelky ekonomických předmětů školní kolo soutěže EKONOMICKÝ TÝM pro žáky a žákyně 4. ročníků. V aule školy se shromáždily týmy za 4.A Kateřina Celnerová, Oliver Sedláček, Ondřej Kutina, za 4.B  Nicol Hyková, Maxmilián Marflák, Jiří Titel a za 4.L Karolína Kohoutová, Bohuslav Cíza, Ondřej Chudý.

V první části soutěže byl připraven test odborných znalostí z ekonomiky (30 otázek), účetnictví (20 otázek) a z práva (10 otázek), v němž žáci a žákyně vybírali jednu správnou odpověď ze 3-4 možností.

Ve druhé části předvedli desetiminutovou prezentaci na téma: Současný stav ekonomiky ČR v mezinárodním ekonomickém prostředí. Během 30 minutové přípravy nesměli používat počítač, mobil, ani tiskoviny. K dispozici měli pouze tužky s papíry a své vědomosti. Stejně probíhá i krajská soutěž, do níž postupují nejlepší ze studentů.

Po součtu bodů z testu a prezentace se třídy umístily takto: 1. místo 4. B, 2. místo 4. L a 3. místo 4. A

Na krajské soutěži v Čáslavi nás budou reprezentovat: Kateřina Celnerová, Maxmilián Marflák a Ondřej Chudý v doprovodu Ing. Terezy Kamarýtové.

Držíme jim palce, aby se jim dařilo.

Školní kolo soutěže EKO tým