OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Krajské kolo ekonomické soutěže EKO tým v Čáslavi

Ve středu 20. září 2023 se konalo krajské kolo soutěže EKO tým, které v letošním roce organizovala Vyšší odborná škola, střední průmyslová škola a obchodní akademie v Čáslavi. Naši školu reprezentoval tříčlenný tým studentů ve složení: Maxmilián Marflák (4. B), Jiří Titel (4. B) a Ondřej Chudý (4. L).

Soutěže se zúčastnilo celkem 10 škol ze Středočeského kraje. Po oficiálním zahájení ředitelkou školy Mgr. Věrou Szabovou si každý tým vylosoval své pořadí na prezentaci. Nejprve však čekal na všechny účastníky vědomostní test obsahující otázky z předmětu Ekonomika, Účetnictví a Právo. Po absolvování vědomostního testu dostal každý tým čas na přípravu prezentace. Délka prezentace byla stanovena na 10 minut, v rámci kterých se studenti snažili na odbornou komisi zapůsobit svými znalostmi a vystupováním. Samotná hodnotící komise byla tvořena odborníky z praxe včetně paní místostarostky města Čáslavi. Letošní téma prezentace bylo z oblasti marketingu a znělo: Naše zkušenosti s propagací výrobků a služeb. Soutěžící tak mohli při prezentaci uplatnit jak znalosti z oblasti marketingu, tak také své vlastní postoje a zkušenosti ze života kolem sebe.

Zástupci z naší školy se umístili na 5. místě, přičemž od prvního místa je dělilo několik málo bodů. Letošní ročník byl opravdu velmi vyrovnaný.

Všem zúčastněným děkujeme za účast a gratulujeme k dosaženému výsledku.

Zapsala Ing. Tereza Kamarýtová

Krajské kolo ekonomické soutěže EKO tým v Čáslavi