OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

S policií přes bariéry potřetí – září 2023

Sportovně charitativní akce S policí přes bariéry nabízí maturantům a maturantkám možnost vyzkoušet si fyzické testy. Za každé úspěšné vykonání testů je generálním sponzorem složena finanční částka určená handicapované osobě ze středočeského regionu. Výtěžek letošního ročníku je určen čtyřletému Filípkovi, který se narodil se vzácnou genetickou vadou, která významně omezuje jeho pohyb. Proto používá státem nehrazené pomůcky, absolvuje různé druhy cvičení a dvakrát do roka musí na intenzivní rehabilitační pobyt ve specializovaném centru. Vybrané peníze jsou určené na tento rehabilitační pobyt, na nějž je rozpočet cca 90 tisíc korun

Fyzické prověrky se skládají ze čtyř na sebe navazujících disciplín: člunkový běh, vzpor ležmo – klik, celomotorický test a běh na 1000 metrů. Pokud studenti/-ky ve všech disciplínách získají požadovaný počet bodů, splní zároveň jednu z podmínek přijetí k Policii ČR.

Naše škola – ekonomické i pedagogické obory – se poprvé podílela na akci 8. dubna 2022, zapojilo se 80 studentů a studentek. Naše druhá účast byla 15. září 2022, kdy se do akce zapojilo 109 maturantů a maturantek.  Letos se vydařilo počasí, a tak bylo větší zapojení – 110 našich sportovců. Kolik účastníků splnilo limity pro přijetí k Policii ČR se dozvíme za několik dní (14 v dubnu 2022, 16 v září 2022 ). Úvodní instruktáž, atmosféra, plnění disciplín i závěrečné fotografování jsou zachyceny na snímcích.

Naše velké poděkování a uznání patří organizátorům, i účastníkům. Jsme hrdí na naše studenty a studentky!

S policií přes bariéry potřetí – září 2023