OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Projekt třídy 3.A – CHARITATIVNÍ BAZÁREK

Ve středu 15. června 2022 část třídy 3. A ve složení  Eliška Černovská, Kateřina Frydryšková, Sarah Fryšová, Marie Hasenöhrlová, Marie Lišková, Vanessa Mojžíšová, Natálie Smíšková, Daniela Šlajsová, Sarah Štochlová, Sabina Volfová a Šimon Wagner uskutečnila charitativní bazárek v rámci předmětu Ekonomický seminář. Akce se uskutečnila na veřejném prostranství u budovy Obchodní akademie Beroun na základě povolení příslušného odboru Městského úřadu Beroun.

Studenti, učitelé a další zaměstnanci školy přinášeli v průběhu předešlých dní zachovalé oblečení. Organizátoři akce toto oblečení rozdělili a nacenili podle zvolených kritérií a pak vyskládali na lavicích, v prádelních koších, ale i na ramínkách na kovovém věšáku. Bazárek nabízel zboží všem ze školy, ale i široké veřejnosti. Stánek byl na strategickém místě, protože tudy chodí lidé z nádraží na berounské náměstí a zpět.

Výtěžek z charitativního prodeje ve výši Kč 5 305 zaslali studenti na účet Donio, s. r. o. Příjemcem daru je společnost, která věnuje tento obnos Theodorkovi, který trpní těžkou formou hemofilie typu A. Studenti obdrželi od společnosti Potvrzení o poskytnutém daru, který může sloužit pro uplatnění  snížení základu daně, a zároveň i Certifikát dobrosti pro štědrého dárce.

Tato charitativní akce splnila všechna očekávání. Cílem bylo pomoci malému chlapci, což bylo naplněno. Zbytek věcí, které se neprodaly, studenti zabalili do igelitových pytlů a dali ještě týž den do charitativních kontejnerů na oblečení, obuv a hračky. Tak snad ještě někomu pomohou.

 

Zapsala Ing. Jana Palečková

 

Projekt třídy 3.A – CHARITATIVNÍ BAZÁREK