OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Pomaturitní ples třídy 4.A

V pátek 27. května 2022 se konal v Kulturním klubu Žebrák odložený maturitní ples 4. A s tématikou Muži v černém/Men in Black. Původně se tento ples měl konat již v lednu, ale kvůli koronavirovým opatřením musel být přesunut. Tuto změnu jsme nakonec uvítali s otevřenou náručí. Nemuseli jsme se již obávat maturitních zkoušek a měli jsme více času na důkladnou přípravu plesu, což se vyplatilo.

Přípravy na samotný večer probíhaly sice po celý rok, ale i tak v nás propukla panika v pondělí před samotným plesem. Nebylo to lehké, většina z nás byla v kulturním klubu poprvé, a tak i poprvé proběhly zkoušky předtančení, nástupu a půlnočního překvapení v jeho prostorách. Mnoho se muselo upravit. Rozdíl mezi školní tělocvičnou a prostorem k tančení byl zjevný. Poté přišla řada na výzdobu sálu a na organizaci samotného večera. Nafukovaly jsme balónky, dávaly na stoly ručně dělané umělé květiny, programy a drobné občerstvení. Vytvořili jsme zasedací pořádek a následně ručně psané jmenovky. Mezitím jsme připravovali tombolu. Během těchto hodin plné práce propukly různé dohady, projevila se i únava, ale nakonec jsme s přípravami byli spokojeni.

Večer samotný začal okolo 18:00 hodin, kdy začali přicházet první hosté. Poté co moderátor Ondřej Chalupa slavnostně zahájil ples, začalo očekávané předtančení 4. A s tématikou Muži v černém. Za všechny choreografie během slavnostního večera vděčíme Martinu Smržovi, který nás i přes své zranění dokázal alespoň na 90 % vše naučit, za což jsme mu vděčni. Samozřejmě nemůžeme opomenout i úpravy, které jsme si na choreografii udělali sami. Po úspěšném předtančení jsme utíkali, seč nám síly stačily, abychom se stihli převléci na pomaturitní nástup a následné šerpování od 20:00 hodin.

Hosté nebyli nuceni čekat, až se dámy nasoukají do svých šatů, ba naopak. Hosté si mohli užít barmanskou show s ohněm, kterou předvedl profík Martin Vogeltanz, 1. víceprezident České barmanské asociace. Bohužel skoro žádný maturant show nestihl shlédnout, a tak jsme si museli počkat až na maturitní video. Fotografování během plesu včetně video koutku zajistil Ladis Pejchar. Videozáznam celého večera zajistila firma Concept video – Karel Hrošek.

Po nádherné choreografii slavnostního nástupu došlo k samotnému šerpování – a pozor, kromě naší třídní Ing. Jany Palečkové, která nám předávala šerpy, jsme na pódiu měli pana ředitele Ing. Jaroslava Šturce, který nám předával kytičky. Moc si toho vážíme. Po krásném proslovu naší třídní učitelky, pana ředitele a dvou z nás, jsme se mohli těšit na velice obohacující zlatý déšť. Když jsme dosbírali všechny zakutálené korunky, přišel čas na tanec s rodinou, profesory a přáteli. Poté se hudba o něco zrychlila a taneční plochu zaplnil i zbytek hostů.

Čas plynul rychle a už byla půlnoc a s ní čas na půlnoční překvapení. Zaznělo 8 písní a zatančilo se 8 originálních choreografií od Rasputina přes Womanizera až po Svaz českých bohémů. Na všechny tyto skladby jsme usilovně trénovali, abychom se mohli pořádně rozloučit s naší Obchodní akademií Beroun.

Snad všichni, kdo se účastnili tohoto výjimečného večera, na něj a na 4. A budou dlouho vzpomínat.

Za 4. A zapsala Jana Řehořovská

Pomaturitní ples třídy 4.A