STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Alena Kalousová

Pedagogickou školu jsem absolvovala v letech l976 – 78. Ráda na studium, profesory a profesorky a kamarádky vzpomínám. Pravidelně se my, studentky naší třídy, setkáváme v Berouně na veselých srazech, kam zveme i naši třídní paní profesorku Renatu Wenzlovou. Abychom se potěšily a zavzpomínaly na naše studium. Mám velice ráda hudební, výtvarnou a pracovní výchovu. Ráda vzpomínám na praxi v mateřských školách. S odstupem času obdivuji učitelky, které nás, studentky, měly ve své třídě. Vzpomínám, jak děti tenkrát reagovaly na každou z nás. Dnes to mohu porovnávat na základě vlastních zkušeností s vlastními praktikantkami. Stává se mi, že i děvčata po maturitě, sama již v „pracovním procesu“, se ráda přijdou podívat do školky, kde absolvovala svou vlastní praxi. To potěší.

Hluboké a nezapomenutelné zážitky a vzpomínky mám na sborový zpěv při SPgŠ Beroun. Zkoušky, vystoupení, získávání nových zkušeností, soutěže na festivalech. Například v hotelu Pupp v Karlových Varech, v Žilině… Skvělé byly zkoušky s panem profesorem Chrobákem, který při nich často vtipkoval. Ani nám nevadilo, že všechny máme stejné šaty. Jenom nám bylo líto, že v nich pouze vystupujeme, a tak jsme si v nich udělaly i pár fotek. Jednu ještě mám /a přikládám/. Jsem na ní s kamarádkou Aničkou Vlachovou.

Dětem velice ráda zpívám a předávám poselství pana profesora Chrobáka dalším generacím. O aktualitách na „Pajdě“ mě stále informuje paní profesorka Stodůlková. Můj kontakt se školou je tak neustálý.

Pedagogické škole a celému pedagogickému sboru přeji do dalších let hodně pracovního elánu, optimismu a pohody, studentkám pak, aby je nové poznatky při studiu zaujaly a staly se z nich výborné a tolerantní učitelky a vychovatelky.

Alena Kalousová (Dobříš)