STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

27. ledna – Náš první školní „SWAP“

V prosinci loňského roku proběhla přednáška berounských organizátorek swapů, které představily hlavní myšlenku akce a seznámily naše studenty s ekologickým dopadem současné „fast fashion“.

A v pondělí 27. ledna měla naše škola svou premiéru v podobě prvního výměnného bazaru.

Navzdory počátečním obavám, zda se informace dostala ke všem, se nakonec třída 3.PB  zaplnila stojany s oblečením, doplňky, knihami a dalšími věcmi. V průběhu celého dne studenti i některé milé paní profesorky přinášeli z domova mnoho krásných věcí a také si s úsměvem odnášeli své překvapivé úlovky. Přebírání a zkoušení bylo pro všechny příjemným zpestřením po náročném týdnu školní inspekce. Podle kladné odezvy z řad studentek i profesorek doufáme, že se podaří podobnou akci zopakovat a zapojit i ty, kteří tuto první akci „propásli“. Rády přivítáme další dobrovolníky a nápady na zlepšení.

Děkujeme všem, kteří se zapojili, pomáhali s organizací, nosili věci z domova a také za příspěvky, které pokryly náklady na odvoz zbylých věcí do Armády spásy a dílem budou použity na nákup výtvarných potřeb pro studenty.

Lucie Luxová a Jana Kubásková