STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Pomůcky k výuce třídění od 3. ročníků

Žáci 3.PA,3.PB a 3.LA v druhém pololetí dostali za úkol vytvořit plakát jako pomůcku k výuce třídění odpadu do mateřských škol a školních družin v rámci učiva o ekologii. Plakát měl splňovat několik podmínek:

  • minimálni velikost A2
  • téma třídění odpadu v MŠ a v ŠD
  • co nejméně textu a co nejvíce názornosti

V podstatě bylo úkolem, aby děti pochopily jen podle plakátu, co do kterého koše patří. Sešly se nám výtvory ryze plakátove, ale i výtvory interaktivní, hravé a hodně barevné.

-Mgr. Pavlína Solarová-

V ekologickém projektu z hlediska výtvarného zvítězila kompozise lesa, z důvodu výborného technického zpracování malby. Barvy jsou v této práci namalované a nejsou pouze nanesené, jako u ostatních prací. Barevná přesnost společně s tvarovou burleskou vytvořila práci, která je konkávně plná a se smyslem pro barevnou niternou nadsázku. Z dalších prací vyniká projekt, kde bylo výborně využito písma pro celkovou „pohádkovost“ práce. Autorkou je Lucie Ř., která velmi precizně použila kresebný materiál, kde šrafura a tvar hrají prim. Barevností navazuje na Adolfa Borna, kde kriticky přejímá prvky grafiky, které modifikuje do finální neinertní písmové symboliky přístupné předškolním dětem i dětem v družině.

-Mgr.Tomáš Petříček-

Na velmi zdařilé výtvory našich žáků se podívejte ve FOTOGALERII