STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

13. – 15. listopadu 2017 – Exkurze 3.PA do Terezína

Ve dnech 13.-15. listopadu 2017 vyrazila část naší školy na poněkud nevšední exkurzi do Terezína. Celý výlet začal před Sokolovnou. kde jsme se sešly a náš výlet mohl začít. Cesta autobusem byla zábavná a cestou jsme míjely například horu Říp.

Po příjezdu jsme se ubytovaly v Magdeburských kasárnách, a po několika minutách jsme se sešly v půdním divadle, kde nás čekalo poněkud ,,mrazivé” přivítání. Na půdě byla totiž omylem strašná zima. Na jídlo jsme chodily do jídelny v kasárnách. Hned první den jsme byly na prohlídce ghetta a v jeho muzeu. Většinu z nás zaujaly zdi se jmény lidí, kteří ghettem prošli a každá z nás se snažila najít své příjmení a některým se to i povedlo. Večer jsme se opět sešly v půdním divadle, kde nám promítali film – Poslední motýl.

Druhý den se nesl ve znamení workshopů. Utvořily jsme si skupinky, ve kterých jsme celý den pracovaly. Během dne vzniklo několik krásných dramatických prezentací. V ten samý den jsme ještě navštívily podzemí, ve kterém jsme se hodně nasmály, ale také si i zapěly. Večer nás opět čekal film – Vyšší princip.

V den odjezdu jsme byly na prohlídce Malé pevnosti, kde jsme měly prohlídku i s průvodcem. Dozvěděly jsme se informace, o kterých jsme se na základní škole ani neučily. Před odjezdem domů nás čekala ještě beseda s pamětníkem. Pan Kubík, který prošel Malou pevností a byl jedním s tzv. roudnických studentů, byl velmi příjemný pán a zaujal nás svými historkami z mládí a z Terezína. Patří mu velký dík za to, že za námi přijel a zavzpomínal na zajisté nelehké období svého života.

Touto besedou skočil náš nabitý program. Následovala už jen cesta domů.

Myslím si, že tato exkurze nám hodně dala a dokonce jsme si ji i skvěle užily.

-Šárka K., 3.PA-

Na bohatou fotogalerii se podívejte ZDE

Co se stane, když přijdete na exkurzi v Terezíně do pro zpěv vyhovujícího prostoru – VIDEO