STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

17. – 18. října 2017 – Francouzští studenti opět po třech letech u nás

Už od začátku školního roku jsme se chystali na návštěvu ze spřízněné školy ve Fontainebleau. Jazykáři ze všech ročníků se pilně připravovali. Francouzské studenty jsme poprvé viděli v úterý 17. října, kdy se s námi (francouzštináři z 4.LA) vydali na poznávací výlet po Praze. Zajímavým bodem výletu byla plavba parníkem po Vltavě.

Další den se za námi francouzští studenti přišli podívat až do školy. Žáci paní profesorky Pintové si pro naše hosty přichystali výstižnou prezentaci o naší škole a městu Beroun, představili jim typická česká jídla a vyzkoušeli, jak se Francouzi orientují v českých známých osobnostech. Zatím co se režisér Miloš Forman ukázal velkou neznámou, téměř každý poznal hokejistu Jaromíra Jágra. Francouzská výslovnost (Žaromír Žágr) nás pobavila. Žáci paní profesorky Luxové přispěli k programu divadlem Malý princ a příjemnou hudební vložkou.

Ani francouzští studenti nezůstali pasivní. Natočili pro nás video prezentující typický den u nich na škole, od příjezdu autobusu až po pozdní odchod. Mimo oficiální program jsme si společně užili příjemné chvilky nad občerstvením, nebo následnou procházku po Berouně.

-Michaela Č. (4.LA)-

Pár fotek z akce k vidění ZDE