STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

25. – 29. června 2017 – Třídní výlet 2.LA

V posledním týdnu školního roku jsme vyrazili na výlet. Sešli jsme se v neděli 25. 6. v 12:50 hod. u autobusu a vyrazili směr Benecko. Tříhodinová cesta autobusem nebyla nic moc, ale hotel Bára nám to vynahradil. Po příjezdu jsme se zabydleli a jako večerní program jsme společně hráli hry na hřišti u hotelu.

Na druhý den byl naplánovaný celodenní výlet. Počítali jsme se studeným počasím, proto jsme si místo kšiltovek vzali kulichy, což se nakonec ukázalo jako velmi dobrý nápad. Počasí nám nepřálo a kopec k prameni Labe s námi také moc nespolupracoval. I přesto se nám naskytly krásné vyhlídky do kraje. Bylo to náročnější, celkově však velmi pěkné. Po návratu na hotel jsme začali vyrábět karnevalové masky – téma bylo „Co najdeme ve spíži“.

Další den jsme navštívili Lufťákovu stezku. To je trasa v centru Benecka, na které se plní různé úkoly. Je pravda, že je určená spíše dětem, ale i tak se na ní mnozí z nás vyblbli. V odpoledním programu jsme se věnovali hrám v areálu a očekávali bouřku, večer jsme představili karnevalové masky.

Poslední den před odjezdem jsme navštívili vesničku Poniklá a firmu Rautis, výrobnu foukaných perel. Dozvěděli jsme se o historii perel a nahlédli jsme do výrobny. Nakonec si každý vyrobil svou hvězdičku. Odpoledne jsme se vydali na rozhlednu Žalý. Bylo krásné počasí a po výšlapu kopce a schodů na rozhlednu nám studená limonáda opravdu bodla. Cestou zpátky jsme znovu očekávali bouřku, která se ale naštěstí zpozdila a přišla až v noci.

Ve čtvrtek ráno naše dobrodružství skončilo. Po snídani jsme naložili věci do autobusu a s novými zážitky jsme odjeli domů.

Kristýna M., 2. LA

Pestrá fotogalerie je ZDE