STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

2. června 2017 – Pohádková cesta na hrad s 2. LA

Byl teplý jarní den a kdejaký klouček i holčička si chtěli hrát. Proto jsme se třídou 2. LA využili nabídku Domečku Hořovice a připravili pro děti pohádkovou cestu. Během chvíle se z nás stali vodníci, princezny, víly, hradní paní, královští rádci či samotné Jeho Veličenstvo s královnou.

Dle svých „profesí“ jsme se rozmístili na vyznačená stanoviště. Každé stanoviště mělo pro děti připravený nějaký příběh a s ním související úkol, který děti s radostí a s úsměvem plnily. Po splnění úkolu děti dostaly do sáčku vzácný kámen podobný tomu, co nosí král na své koruně. Na konci stezky plné nástrah a úkolů čekaly na děti výtvarné dílny, kde si s pomocí princezen mohly vyrobit náramek z gumiček nebo navléct korálky. Poté program pokračoval vystoupením kejklířů, pohádkou v podání loutkového divadla nebo ukázkou místních hasičů. Zazněla také písnička složená přímo pro tuto událost, o kterou se postaraly děti z místní základní školy.

Myslím si, že jsme si dopoledne užili jak my ale i děti, které si domů odnesly nejen své výrobky, ale také vzpomínky na dopoledne strávené s pohádkovými bytostmi. Nám přibyly nové zážitky a zkušenosti, které se neztratí.

Děkujeme za příležitost obci Karlštejn, Domečku Hořovice a za organizaci naší paní učitelce Zuzaně Čopákové.

Tereza D., 2. LA

Fotky z akce naleznete ZDE