STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

27. března 2017 – Kurz první pomoci pro 2.LA

V pondělí 27. března 2017 jsme začali pracovní týden trochu netradičně – zúčastnili jsme se kurzu první pomoci. Kurz byl vedený zkušeným lektorem z Českého červeného kříže, který nám výklad obohacoval a zpestřoval svými poznatky z praxe.

Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí a uvědomili jsme si, že do situace, kdy budeme muset pomoci nebo budeme závislí na ostatních, se můžeme dostat všichni – i my. Vše, co bylo na začátku odvykládáno, jsme si později mohli prakticky vyzkoušet. Lektor nás pozorně sledoval a případně poradil. Zkusili jsme si, jak ošetřit zlomeniny či popáleniny, a mnohým z nás vykouzlil úsměv na tváři obvaz jako suvenýr, který jsme si odnesli domů. Vzpomínkou na tento den nám bude i certifikát o absolvování kurzu.

I přesto, že mnozí z nás podobný kurz zažili už na základní škole, nebylo nikomu na škodu si znalosti a dovednosti zopakovat, protože nikdy nevíme, kdy je budeme potřebovat. Za tuto příležitost děkujeme pí uč. Čopákové a pí uč. Solarové a mimo jiné také organizaci Červený kříž.

-Tereza D., 2. LA-

Fotky z kurzu najdete ZDE