STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

8. února 2017 – 2. LA ve školce

Ve středu 8.2.2017 strávila třída 2.LA dopoledne v mateřské školce. Čtyři studentky tuto exkurzi shrnuly takto:

Dne 8. února jsme byli na exkurzi v MŠ Drašarova. Celé dopoledne jsme se věnovali dětem a sledovali, jak to ve školce chodí. Protože byl čas maškarních bálů, měly na sobě i děti různé masky. S dětmi jsme se seznámili, zatancovali jsme si. Při tancování jsme si s dětmi i zazpívali. Po svačině si k sobě každé dítě vzalo jednu z nás a šli jsme si hrát. Po hraní jsme se s dětmi vydali na krátkou procházku a tím naše dopoledne s dětmi skončilo. Děti byly úžasné a velmi šikovné.

Veronika Kří.

Dne 8.února jsme byli na exkurzi v MŠ Drašarova. Navštívili jsme třídu 2. B, kde bylo přibližně 20 dětí. Celý den nás s dětmi seznamovala paní učitelka Naďa Kalinová. Děti nám ukázaly, jak se umí rozcvičit a krásně zpívat. Potom děti odešly na svačinu. Po svačině si každé dítě vybralo jednu učitelku a všichni jsme si šli zatancovat na koberec. Děti v ten den měly zrovna karneval, a tak se nám každá maska ukázala a představila. Nakonec jsme sebe i děti převlékli a šli jsme na společnou procházku. S dětmi jsme se potom hezky rozloučili a šli každý svou cestou.

Kristýna Č.

Dne 8.února jsme se jako třída 2.LA vydali na exkurzi do MŠ Drašarova v Berouně. V tomto zařízení jsme společně s 22 dětmi a s doprovodem pí uč. Zajíčkové a pí. uč. Pošmurné strávili dopoledne pod vedením pí. uč. Nadi Kalinové.

Naše exkurze začala kolem osmé hodiny srazem před školou. Poté jsme se vydali pěšky ke školce, kde jsme ještě potkávali maminky, které tam vedly své děti. Ze začátku jsme sledovali program, který pro děti vymýšlela paní učitelka. Kluci i děvčata hráli pohybové hry, například „na šaška“, „na medvěda“. Jelikož měly děti na ten den naplánovaný karneval, byly všechny v maskách. Oslavu karnevalu jsme s nimi prožívali také. Nebyli jsme sice v maskách, ale společně s nimi jsme tancovali na dětské písničky. Po tancování a společném hraní jsme děti doprovodili na procházku.

Tím naše exkurze skončila, ale dojmy v nás zůstaly i nadále. Mnozí z nás byli ve školce poprvé a udělali si tak obrázek, jak to v takovém zařízení chodí.

Tereza D.

Ve středu 8.února jsme navštívili MŠ Drašarova. Ve školce nás uvítala milá paní učitelka Naďa Kalinová s třídou 2. B. Když jsme dorazili, děti si dodělávaly obrázek. Děti ten den slavily karneval, takže jsme mohli vidět mnoho krásných masek a převleků. Po chvilce měly děti ranní cvičení a při rozcvičce si s paní učitelkou říkaly říkanku. Poté šly děti na svačinu. Když se děti ze svačiny vrátily, paní učitelka nás poprosila, abychom vstali a šli si s dětmi zatancovat. Udělali jsme s dětmi kroužek, děti si jedno po druhém stouply doprostřed a ostatní děti hádaly, co má za masku. Pak jsme si s dětmi hráli a nakonec jsme šli společně na procházku.

Tato exkurze se mi moc líbila a určitě bych ji zopakovala.

Tereza J.

Více fotek z tohoto dne naleznete na našem FB