STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

21st & 26th April 2017 – Native Speakers in Our School

V posledních dnech jsme díky Davovi Staedtlerovi uspořádali pro naše studenty 2 akce, na kterých si mohli procvičit své komunikační schopnosti a dovednosti v anglickém jazyce. V pátek 21. dubna k nám dorazila skupina amerických studentů, včetně 1 Brazilce a jejich vedoucí. Studentky 3.LA, 2.PA a 1.PA tak měly možnost je poznat a podiskutovat společně o svých rodinách, školách, zálibách i plánech do budoucna. Dokonce obdržely pozvání na večerní Easter party a letní sportovní kurz.

Nejvíce naše studenty překvapilo, že ten, kdo na některých školách žvýká v hodinách žvýkačku či používá mobilní telefon, musí za trest zaplatit určitý finanční poplatek a je držen in detention, rozuměj: „po škole“.

Druhá akce se již stala v naší škole tradicí, neb již třetím rokem navštívili, tentokrát ve středu 26. dubna, naši školu cabinet actors, kteří pro studenty 1. ročníků předvedli tři krátké scénky, všechny demonstrující určité kladné a záporné charakterové vlastnosti. Herci nepoužívají mnoho rekvizit, dokonce ani oponu avšak jsou zvyklí zapojit do svých vystoupení celé publikum.

Myslím, že obě akce se setkaly u studentů s kladnou odezvou a byly pro ně přínosné. Těšíme se na další podobné akce, rovněž jako na spolupráci s Davem.

Za metodickou komisi anglického jazyka
Mgr. Petr Kubík

Pár fotek z akcí je možné si prohlédnout ZDE