STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

4. dubna 2017 – Vynikající úspěch studentky 3.LA Anastázie Gálové

Dne 4. dubna 2017 se v Kladně konalo Krajské kolo Olympiády v českém jazyce. Studentky SPgŠ Beroun Michaela Červenková a Anastázie Gálová postoupily z okresního kola ze 2. a 3. místa.

Obě naše zástupkyně společně s dalšími 33 účastníky podstoupily náročnou zkoušku z mateřského jazyka. Ta se skládala ze dvou částí. První obsahovala všestranný rozbor a práci s textem, druhá byla založena na originálním zpracování námětu: Život v síti…. Byly prověřovány znalosti a dovednosti mluvnické (gramatika, morfologie, syntax, frazeologie, sémantika, …) ale i schopnosti stylizace a kreativního tvoření při vytváření vlastního textu.

V konkurenci zástupců všech okresů Středočeského kraje získala studentka 3.LA  Anastázie Gálová 1. místo! Na vynikajícím 9. místě (z 33 účastníků) se umístila Michaela Červenková ze stejné třídy oboru Pedagogického lycea.

Oběma reprezentantkám naší školy moc gratulujeme a děkujeme jim za vynikající propagaci naší školy.

Vítězka Anastázie Gálová postupuje do celostátního kola a účastní se týdenního soustředění, kde absolvuje kreativní dílny a setká se s tvůrčími osobnostmi. Doufáme, že se jí bude i nadále dařit a pobyt si náležitě vychutná.

Ještě jednou gratulujeme!

-B. Drvotová-