STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

25. ledna 2017 – HERCI Z PŮDY: Sněhová královna zaplnila Liteňské kino

„Tentokrát hledala Gerda svého Káje až v Litni.“

Herci z půdy přijali pozvání od paní Evy Knopové (Domeček Hořovice) do Liteňského kina, aby zde zahráli své divadelní představení Sněhová královna a to pro všechny žáky základní školy Liteň. Bylo to poprvé, co jsme s tímto divadelním představením vyjeli mimo pódium „našeho“ dramatického sálu, byla to pro většinu z nás velká výzva. Představení bylo totiž vytvořeno podle možností dramatického sálu ve škole, a protože jsme se v Litni museli obejít bez našeho osvětlovače, záviselo celé představení jen na našich výkonech. Měli jsme už několik nabídek vystoupit na jiném místě, ovšem k vůli přesouvání všech kulis a rekvizit jsme je nikdy bohužel nemohli přijmout.

Po dlouhé době bylo Liteňské kino hojně zaplněné. Představení toho dne vidělo celkem 250 dětí a můžeme tedy říci, že naše představení vidělo už více než 1000 dětí, což považujeme za velký úspěch.

Měli jsme tu možnost využít i několik mikroportů a jiných mikrofonů. Zpěv byl tak více výrazný a pro všechny z nás daleko příjemnější.

Získali jsme spoustu dalších, velmi pozitivních ohlasů. Reakce dětí nám udělaly velkou radost a zároveň nás povzbudily v připravování dalšího představení. Po skončení proběhlo fotografování se všemi jednotlivými třídami.

Na závěr bychom chtěli poděkovat paní Evě Knopové za pozvání, za nové a skvělé zkušenosti a především za velkou pomoc s kulisami a s veškerými rekvizitami, bez kterých by naše představení nevytvořilo tu správnou atmosféru.

-V. Juráková-

Na další fotky se můžete podívat ZDE