STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

15. září 2016 – Divadelní vystoupení O Červené Karkulce na zámku v Králově Dvoře

Dne 15. 9. 2016 se v Králově Dvoře pořádal druhý ročník divadelního festivalu pro děti, který nesl název Skřítkov na zámku. Tuto akci pořádal Domeček Hořovice, středisko volného času.

Přijali jsme pozvání a měli jsme tak tu čest zúčastnit se skvělého programu pro děti s naším divadelním spolkem, který tvoří žáci ze třídy 3. PA (Daniel Zadina, Marie Ševčíková, Vendula Juráková, Nikola Jarošová, Michaela Kvapilová, Petra Černá a Petra Čermáková). O názvu spolku se stále diskutuje.

Program jsme doprovázeli divadelním vystoupením „O Červené Karkulce“ od známých autorů Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Toto vystoupení jsme nacvičovali v rámci naší pedagogické praxe ve druhém ročníku, kde jsme poprvé vystoupení předvedli ve školní družině na základní škole Beroun – Závodí. Vystoupení bylo velmi úspěšné, a proto jsme byli pozváni na oslavy Karla IV. na hrad Karlštejn, kde nám byla poskytnuta další příležitost vystoupit s touto pohádkou na již zmíněném festivalu. Byla to zatím největší akce, které jsme se zúčastnili. Vystupovali jsme zde přibližně pro 150 dětí. Vystoupení se dětem velmi líbilo, což nám udělalo velkou radost. Na závěr bylo vybráno několik dětí, které měly tu odvahu a zazpívaly si s námi na pódiu písničky z pohádky.

Této události se také zúčastnili studenti 3. ročníku pedagogického lycea, kteří zde v kostýmech skřítků doprovázeli cestu na festival zábavným programem pro děti.  Celá akce se podařila a sklidila velký úspěch.

Do našeho divadelního spolku jsme přijali další 3 členky ze třídy 3. PA (Dominiku Landovou, Veroniku Pausarovou a Veroniku Dráždilovou). Společně s nimi připravujeme další vystoupení s názvem Sněhová královna, na které se můžete těšit v prosinci letošního roku. Vystoupení proběhne na naší střední pedagogické škole v divadelním sále a bude určené pro děti z mateřských škol a školních družin.

 

Za divadelní spolek studentky 3. ročníku Vendula J., Marie Š.