STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

27. června 2016 – Na návštěvě u Maxe a Ajabu aneb 1. LA v ZOO Praha

Poslední červnový týden začal a my jsme hned v pondělí 27. 6. 2016 vyrazili do ZOO Praha. Většina z nás vyjela vlakem z Berouna do Prahy na Hlavní nádraží, kde na nás čekali naši spolužáci. Poté jsme pokračovali metrem a autobusem směr ZOO.

Při vstupu do ZOO jsme dostali informační letáčky s mapkou, abychom se neztratili. V zoologické zahradě jsme měli většinu času rozchod a každý si mohl prohlédnout, co ho zajímalo. Snad všichni jsme byli v gorilím pavilonu za malým Ajabu a v Údolí slonů za nejmenším Maxem. Nezapomněli jsme ale ani na žirafy a zebry, hrochy, lemury, koně nebo papoušky. Návštěvu zakončilo cvičení lachtanů, kteří nám předváděli různé kousky. Kolem 14. hodiny jsme vyrazili spokojeně každý ke svému domovu. Výlet se nám moc líbil!

Zuzka B., Veronika Kří. 1. LA

 

Výlet se dětem nejen líbil, ale čtyři děvčata ukázala, že mají srdce na pravém místě a neváhají pomoci. Během odpoledního rozchodu Jana P., Hanka K., Veronika Kří. a Tereza R. našly v severní části zoologické zahrady malého plačícího chlapce, okolo kterého desítky lidí (v poledne bylo ten den v zoo cca 7000 návštěvníků) procházely bez povšimnutí. Chlapec předškolního věku se podle slov děvčat zadíval na zvířata a jeho mateřská škola mu zatím utekla. Naše studentky nezaváhaly, chlapce se ujaly a předaly jej zaměstnancům ZOO Praha. Nezbývá než doufat, že na své paní učitelky nečekal příliš dlouho.

Touto cestou bych chtěla studentky veřejně pochválit a poděkovat jim. Jsem ráda, že je mám ve své třídě

Z. Čopáková, třídní učitelka 1. LA