OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Putování třeťáků v rakouských Alpách

V posledním týdnu školního roku uspořádala Mgr. Věra Svobodová za podpory Ing. Lenky Jindrákové a Ing. Jany Svobodové pro své studenty a studentky z 3.A a 3.L třídenní putování nejen po krásách rakouské přírody, ale i po romantických městečkách na březích alpských jezer obklopených horskými masívy. První den (25.6.) vyjeli v 5.30 hod od školy a ve 12.30 už čekali na speciální autobus, který je vyvezl na Kehlsteinhaus, pověstné Hitlerovo Orlí hnízdo“, ležící 1.884 m.n.m. Jak je vidět na fotografiích, bylo nádherné počasí, a tak výhled na okolní vrcholy byl úžasný. Poté se na chvilku zastavili u jezera Königsee a prošli se vesničkou Lofer, večer se ubytovali v penzionu v Maishofenu.

Druhý den je autobus odvezl údolím Kaprunnental k soutěsce, kterou vytvořila během 14000 letech říčka Sigmund-Thun Klamm. 320 metrů dlouhá cesta vedla po dřevěných schodech podél stěny soutěsky nad dravou říčkou. Poté přejeli do údolí Vysokých Taurů, na jehož konci je čekaly mohutné Krimmelské vodopády. Někteří zvládli 3,5 km výšlap podél této kaskády vodopádů řeky Aache. Před návratem na ubytování ještě navštívili městečko Zell am See.

Poslední den vyrazili k horskému jezeru Gossausee pod ledovcem Dachstein, odkud je lanovka vyvezla na Zwieselalm do 1.587 m.n.m., odkud si prohlédli jezero v celé jeho kráse a ještě pořídili řadu skupinových fotografií. S Rakouskem se rozloučili návštěvou světoznámého městečka Hallstatt, ležícího u stejnojmenného ledovcového jezera, po němž se projeli i lodí.

Všichni konstatovali, že výlet neměl chybu – slunečné počasí, krásná příroda, perfektní organizace, milí účastníci zájezdu. Díky organizátorkám! Tak kam to bude příště?

Putování třeťáků v rakouských Alpách