OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Závěr školního roku třídy 1.A

Naše třída 1. A vyrazila ranním vlakem 18. června 2019 se svou třídní profesorkou Ing. Janou Palečkovou a dvěma maminkami studentek – cílem bylo toulání se Pálavou.

Ubytování s polopenzí jsme měli zajištěno v kempu Apollo Lednice v chatičkách. V úterý po příjezdu jsme se jeli podívat do nedaleké Lednice, kde jsme se seznámili s okolím. Věděli jsme, že se tam druhý den opět vrátíme. Cestou zpět jsme se krásně osvěžili v místním rybníce.

Ve středu jsme navštívili Lednický areál a vzhledem ke slunečnému počasí jsme vyrazili autobusem zpět do Břeclavi na místní koupaliště. Bylo to velice příjemné odpoledne, krásná vodička, příjemné prostředí, 2 tobogány, co víc si přát (užili si i ti, kteří si nevzali plavky, protože si je mohli půjčit zdarma u místních plavčíků).

Ve čtvrtek jsme se přemístili autobusem do obce Pavlov, odkud jsme se vydali pěší túrou přes zříceninu Dívčí hrady Pálavskými vrchy do obce Klentnice. Pro mnohé z nás to byl „nadlidský“ výkon. Chtěli jsme pokračovat dál po turistické cestě směrem k Mikulovu, ale vzhledem k horkému počasí jsme se raději svezli autobusem. Zde jsme se rozdělili – jedna skupina se vydala osvěžit na místní koupaliště, druhá skupina zvolila prohlídku Mikulova. V pátek 21. června v pozdních odpoledních hodinách jsme dorazili do Berouna.

Školní výlet se povedl a nezkazily nám ho ani útoky místních komárů. Výletu se zúčastnilo 26 studentů (z celkového počtu 30).

Závěr školního roku třídy 1.A

V úterý 25. června se naše třída 1.A vydala společně s třídní profesorkou Ing. Janou Palečkovou trochu si „zařádit“ na paintballové hřiště v areálu opuštěného přírodního lomu v Berouně na Jarově. Během několika her si všichni mohli zažít pocit skutečného bojového střetnutí v otevřené krajině, v terénu plném vegetace. V poslední hře vydrželi jen ti nejodvážnější s výbornou fyzickou kondicí. Vůbec to nebylo jednoduché pálit na protihráče v kombinéze, s maskou na obličeji a „s třiceti stupni“ v zádech. Doporučujeme, aby si to každý jednou za život vyzkoušel.

Ve středu a ve čtvrtek 26. a 27. června se „jádro“ třídy věnovalo vodním radovánkám na koupališti ve Zdicích a v přírodní nádrži. Tím jsme krásně „doplavali“ až na konec školního roku, který vyústil v pátek rozdáváním vysvědčení. S velkou chutí se studenti vydali na očekávané prázdniny.

Zapsala: Ing. Jana Palečková

Závěr školního roku třídy 1.A