OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Poznávací výlet 2.A do Vídně

Na závěr školního roku jsme se rozhodli vyjet do zahraničí – cílem byla Vídeň. Odjezd byl stanoven na 18. června 2019, z pražského Hlavního nádraží přímým spojem vlaku RegioJet. Po pětihodinové cestě jsme se ubytovali v hostelu.

Dobrodružství začalo po 16. hodině, vyrazili jsme totiž do Schönbrunnu, kde jsme viděli přípravy na koncert vídeňské filharmonie, z Glorietty jsme měli krásný výhled na nádherně rozkvetlé zahrady.

Druhý den nás čekal Horní Belveder se světoznámou obrazárnou. Mezi obrazy Moneta, Gustava Klimta (jeho neznámější obraz „Polibek“), jsme našli i obraz Josefa Čapka. Poté jsme šli k jednomu zvláštnímu a neobvyklému domu, u kterého je velmi známá a oblíbená pekárna. Potom naše cesta směřovala do zábavního parku, Práteru. Zde si našel každý svou atrakci. Někteří šli na vodní atrakce, někdo na horské dráhy či volný pád.

Předposlední den jsme navštívili místní památky, například Hofburg, hradní divadlo, parlament nebo městskou radnici, operu či Albertinu. Poté jsme se přesunuli k televizní věži. V tu chvíli jsme měli Vídeň jako na dlani. Po věži jsme se šli vykoupat do Dunaje. Voda byla příjemně ohřátá, ale i přesto nás zchladila.

Celý školní výlet jsme zakončili nákupy v blízkém nákupním centru. Z Vídně nám jel vlak ve 14:39, do Berouna jsme dorazili před 20. hodinou.

Celý výlet se nám líbil, byl velmi dobře zorganizovaný a cestování po památkách nám ulehčila týdenní jízdenka na metro. Prohlídka památek byla oživena výkladem našich spolužáků, kteří si jej připravili dopředu.

Děkujeme panu profesoru Mgr. Tomáši Soukupovi za skvělou organizaci výletu a za to, že nás pozval na školní výlet do Vídně. Ukázal nám nejen památky, ale vzal nás i do zábavního parku, kde jsme si užili mnoho legrace.

Třída 2. A

Poznávací výlet 2.A do Vídně