OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Divadelní zájezdy našich tříd 1.A, 1.L a 4.B

Ve středu 6. března 2019 navštívili studentky a studenti tříd 1. A a 1. L v doprovodu Ing. Jany Palečkové a Ing. Marty Petrášové představení v Divadle Na Fidlovačce. Vlakem Českých drah dojeli na Hlavní nádraží v Praze, odkud se metrem dopravili do stanice Vyšehrad na trase C. Procházkou skupina došla před divadlo.

Představení „Sen noci svatojanské“ od Williama Shakespeara bylo zpracováno srozumitelně a poutavě právě pro mladé lidi, a tak se studentům hra moc líbila. Možná to bylo také tím, že v představení hráli herci a herečky, které znali z televizních a filmových rolí. Hra byla zábavná, s krásnými kulisami a dekoracemi. Odměnou za představení byl na konci obrovský aplaus diváků.

Doporučujeme dalším třídám zvláště proto, že díla W. Shakespeara jsou obsažena v Kánonu literárních titulů a studentům zhlédnutí představení může v budoucnu pomoci u maturity z českého jazyka.

Zapsala: Ing. Jana Palečková a Ing. Marta Petrášová.

Na 12. března 2019 zajistila Ing. Lenka Jindráková pro své studenty třídy 4.B vstupenky na veřejnou generálku muzikálu „Kvítek mandragory“ v divadle Broadway v Praze. V představení účinkovala řada známých herců, kteří předvedli vynikající herecké, ale i pěvecké výkony. Ve hře s detektivní zápletkou nechybělo napětí, legrace, pláč, zkrátka všechno, co má představení mít, jak řekl na začátku režisér Radek Baláž.

V hlavních rolích se předvedli T. Etzler, A. Háma, J. Carda, A. Gondíková, J. Obermaierová, J. Přeučil a mladí talentovaní herci a zpěváci, kteří se při hraní bavili společně s diváky.

Našim studentům a studentkám se představení velmi líbilo a někteří z nich si zamluvili vstupenky na další představení, což svědčí o tom, že divadlo dokázalo získat zájem mladých lidí.

Doporučujeme všem ostatním třídám i učitelům, kteří se chtějí pobavit a zasmát.

Divadelní zájezdy našich tříd 1.A, 1.L a 4.B