OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Třída 3.A v Českém rozhlasu v Praze

Dne 29. ledna 2019 navštívili studenti a studentky třídy 3. A v doprovodu Mgr. Věry Svobodové a Ing. Lenky Jindrákové budovu Českého rozhlasu v Praze. Nejprve účastníci exkurze zhlédli film o zrodu a činnosti Českého rozhlasu, v němž např. slyšeli autentický hlas našeho prvního prezidenta T. G. Masaryka, poznali rozhlasového večerníčka Hajaju, ale seznámili se i s širokým spektrem vysílání Českého rozhlasu.

Pak zavítali do galerie, v níž jsou vystavovány modely bývalých zařízení pro vysílání (magnetofony, radia, pásky, desky, mobilní zařízení, střihačky), ale prohlédli si zde i výstavu kreslíře Vladimíra Renčína, při níž se zasmáli jeho vtipům a karikaturám. Dále navštívili jednotlivé budovy a byli přítomni přímému vysílání. Projeli se také starodávným výtahem páternoster. Každý student dostal pozvání na květnové dny otevřených dveří a konkurs pro studenty na práci v ČRo.

Sto minutová prohlídka ukázala zajímavou historii a současnost Českého rozhlasu, a proto všichni účastníci tuto exkurzi doporučují.

Zapsala: Ing. Lenka Jindráková

Třída 3.A v Českém rozhlasu v Praze