OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Přednáška „Sex, AIDS a vztahy“

Ve středu 19. prosince 2018 si již tradičně naši studenti a studentky 1. a 2. ročníků vyslechli povídání Tomáše Řeháka na téma „Sex, AIDS a vztahy“. Nejlepším svědectvím o přednášce jsou hodnocení posluchačů z 1.A, 1.L a 2.B.

Přednáška se mi líbila tím, jak byla vedena zábavnou formou. A pán si uměl udělat srandu i sám ze sebe, což cením. A na to, že byla delší, tak mě bavila celou dobu. A určitě jsem si z ní něco odnesla.  A byla hodně užitečná.

Líbil se mi styl, jakým podával informace, a jeho humor. Nelíbily se mi obrázky nemocných a občas byl moc vážný a tvrdý.

Přednáška se mi líbila, dozvěděla jsem se více o nemoci AIDS, protože jsem nevěděla, že je tolik nemocných lidí a že je to rozšířené i u nás v ČR.

Přednáška byla super. Pán měl smysl pro humor a měl v sobě pozitivní energii, která byla cítit, když k nám mluvil. Musí být nesmírně citově silný, protože si nedokážu představit, jak bych s někým cizím byla poslední minuty jeho života. Při přednášce mi prostě přišlo, že je to prostě jeho úděl a je rád, že může dělat to, co dělá. Na přednášce se mi nejvíce líbilo, jak k nám byl otevřený a mohli jsme se mu s čímkoli svěřit a zeptat se ho na cokoli. Byla to zatím nejlepší přednáška, na které jsem kdy byla, a doufám, že nebyla poslední.

Přednáška se mi velice líbila. Dozvěděl jsem se toho spoustu nového, nejvíce mě překvapilo, že nejvíce nakažených virem HIV je ve věku 10 – 25 let. Pro ty lidi to musí být hrozný šok…Pan farář byl moc super, tuto přednášku pojal velice humorně ale zároveň i smutně. Myslím, že tohle byla nejlepší přednáška za tu dobu, co jsem ve škole. Bylo to super.

Sice občas přeháněl (ale chápu důvod), jinak to bylo poučné, zajímavé a vtipné. Určitě jsem si z toho něco odnesl.

Přednáška byla fajn. Pán moc dobře věděl, o čem mluví, dokázal téma, které je vážné, pojmout vtipně a myslím, že nás všechny zaujal. Většina z nás nevěděla, že chytit vir HIV může být tak jednoduché. Spousta lidí hned řeklo, že si půjdou udělat testy. Myslím, že nás tím tak trošku vystrašil, ale o to právě šlo.

Podle mého názoru byla přednáška opravdu vydařená. Velice se mi líbila. P. farář byl vtipný, ale zároveň vše do detailu vysvětlil. Myslím, že je toto téma opravdu důležité. Tuto přednášku hodnotím 10/10. Nevytkla bych nic.

Z přednášky jsem si toho hodně odnesl a s jistotou mohu říct, že po třech hodinách, které jsem společně se svými spolužáky strávil s panem farářem, mám pocit, že mě hodně obohatil, cítím se teď vyzrálejší a připravený pomoci lidem, kteří trpí onemocněním AIDS. Je skvělé, že existují lidi jako je p. farář, kteří dokážou pomáhat ostatním nehledě na rizika s tím spojená. Nyní mám velký respekt ke všem nemocným, kteří jsou nakaženi virem HIV. Za tři hodiny ze mě udělal lepšího člověka, Za to jsem p. faráři nesmírně vděčný.

Kontakty na p. faráře: email tomi.rehak@seznam.cz, www.tom.wbs.cz, www.abatop.wbs.cz

Přednáška „Sex, AIDS a vztahy“