OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Navštívil nás odborník na mentální koučink

Dne 18. prosince 2018 navštívil naši školu PhDr. Marian Jelínek, Ph.D., hokejový trenér a mentální kouč, na jehož přednášku v aule přišlo přes sto zájemců.

Mezi největší úspěchy M. Jelínka na trenérské pozici patří titul MS 2005 z Vídně, 2 tituly mistra extraligy s HC Sparta Praha a vítězství Prezidentského poháru s HC Plzeň. Do povědomí veřejnosti se zapsal také díky desetileté spolupráci s Jaromírem Jágrem. Aktuálně spolupracuje s několika vrcholovými sportovci například s Karolínou Plíškovou. Své znalosti nesměřuje pouze na sportovní svět, ale také na svět byznysový. Spolupracuje s podnikateli a manažery, kterým v rámci workshopů přednáší. Do svého portfolia aktivit nově přidal i funkci profesního garanta zaměření Psychologie pro manažery na NEWTON College.

PhDr. M. Jelínek napsal několik knih. Zatím poslední „Neztraťte motivaci v době blahobytu“ vydal spolu s Ing. Mgr. Kamilou Jetmarovou v roce 2017 (viz obr. obálky knihy). V podobném duchu jako kniha byla vedena i přednáška, která zaujala publikum. Díky přesvědčivému projevu si mohli všichni uvědomit, jaká skrytá nebezpečí přináší současný věk blahobytu, kdy ztrácíme v mnoha případech motivaci k činnosti, jsme ve svých životech vyhořelí a plni neklidu. Lektor nabídl cestu vedoucí k nalezení nových principů motivace a zaujetí, které vedou k pocitu smysluplnosti, seberealizace a úspěchu.

V prologu ke knize uvádí autor motivy, jež ho vedly k napsání knihy: „ …Úspěch, peníze, maximální výkon, zisky, blahobyt, kariéra, vítězství …To jsou pojmy, které se staly jakýmsi „novým náboženstvím“, a honba za jeho naplnění se stala celoživotní náplní. Co to ale znamená být úspěšný? Jak lze vlastně definovat úspěch v době, která je charakteristická svou rychlostí, povrchností? A jak si v takových podmínkách udržet motivaci, chuť překonávat limity, dosahovat lepších výsledků, a to i za cenu námahy, sebeomezení a dočasné nepohody?… Jak nepodlehnout životní pasivitě a nestát se věčně nespokojenou a unuděnou „mrtvolou“ bloumající životem?… Text knihy se nezaměřuje na pouhá konstatování či analýzy daného stavu, ale zamýšlí se nad možným řešením včetně mnohých inspirativních, reálných a fungujících příkladů z různých sfér našeho života.“

Děkujeme Ing. Jindrákové za zprostředkování přednášky a PhDr. Jelínkovi za řadu inspirativních myšlenek.

Navštívil nás odborník na mentální koučink