OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Školní masopustní rej

Masopust zahrnuje celé období od Tří králů až do začátku postní doby. Nejznámější a zároveň nejveselejší jsou poslední dny masopustu, spojené s radovánkami a hodováním. Vyvrcholením je masopustní úterý, což byl vždy tolik očekávaný den maškar, jichž bylo všude plno. Masopust byl zakončen tradičním „pochováním basy“, které symbolizovalo na 40 dní konec tanečních a hudebních veselic.

Letošním vrcholem masopustu bylo úterý 28. února 2017, kdy zorganizovaly školní masopustní rej naše češtinářky Mgr. Veronika Sudíková a Mgr. Dagmar Vildmonová. Mgr. Sudíková nejdříve připomněla v hodinách žákům tradici masopustu a zajistila vytvoření plakátů Pak přišlo napjatě očekávané masopustní úterý. Byli jsme nadšeni, že se zapojilo několik třídních kolektivů: 1.L, 2.L, 3.L a 2.A. Tyto třídy zastupovaly nápadité maškary, které se shromáždily v aule. Zde si ve třech skupinách připravily prezentaci říkadel, např.

Masopust držíme,
nic se nevadíme
pospolu.
Proč bychom se hádali,
když jsme se tak shledali
poznovu!
V dobrém jsme se sešli,
rádi jsme se našli
pospolu.
Dříve než se rozejdeme,
ještě k sobě připijeme
poznovu!

 Během předvádění je hodnotila učitelská porota. Pak se maškary vydaly v průvodu po třídách, které si pro ně připravily pohoštění. Akce byla zakončena vyhlášením nejlepších masek, které dostaly čokoládové odměny z prostředků Rady rodičů.

A které masky to byly? Tradiční kobyla (z 2.L), ježek a vinná réva (z 3.L), fialový mimoň, duo KISS a chirurg (z 2.A) a Joker (z 1.L).

Všem zúčastněným moc děkujeme, byli jste skvělí!!!

Školní masopustní rej