OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

EKOTÝM 2016 – školní kolo

Ve čtvrtek 15. září 2016 proběhlo školní kolo již tradiční ekonomické soutěže pro studenty čtvrtých ročníků EKOTÝM. Soutěže se zúčastnilo 5 tříčlenných týmů vybraných studentů ze čtvrtých ročníků:

Tým č. 1 – 4. A          Aneta Mašková, Michaela Zelenková, Barbora Kubrichtová

Tým č. 2 – 4. A          Pavlína Rosolová, Pavla Brůžková,  Solomiya Pavlyshyn

Tým č. 3 – 4. B           Jan Fridrich, Kryštof Lešuk, Denisa Plecitá

Tým č. 4 – 4. L           Kateřina Chowanioková, Martina Balejová, Josef Petrus

Tým č. 5 – 4. L           Petra Cacínová, Aneta Bartůňková, František Bartůněk

Soutěž probíhala ve dvou částech, prvním úkolem každého týmu bylo vypracování ekonomického vědomostního testu, který tvořily otázky z ekonomiky, účetnictví, informačních technologií a všeobecného ekonomického přehledu. Na vypracování testu měli studenti 60 minut, přičemž nebyly povoleny žádné pomůcky, ani kalkulačka.

Další částí soutěže byla příprava a následná prezentace na zadané téma, které v letošním ročníku soutěže znělo: „Gratulujeme! Dnes se na vás usmálo štěstí – v našem jackpotu jste vyhráli 30 miliónů korun. Co s nimi?“

Každý tým měl 30 minut na přípravu prezentace a následně 10 minut na její předvedení. Přípravu na dané téma museli studenti zvládnout bez jakýchkoliv pomůcek, pouze na základě svých vědomostí a zkušeností.

Prezentace hodnotila čtyřčlenná komise: Ing. Lenka Jindráková, Ing. Jana Palečková, Ing. Marta Petrášová a Ing. Alena Urešová.

Jednotlivé týmy předvedly velmi zdařilé a nápadité prezentace a prokázaly tak, že studenti čtvrtých ročníků mají již poměrně široký ekonomický přehled a také zajímavé postřehy a dokáží obhájit svůj názor.

Hodnotící komise neměla lehký úkol – stanovit pořadí jednotlivých týmů a vybrat vítěze. Kromě prezentace se pochopitelně hodnotil i vědomostní test. Po důkladném zvážení všech kritérií byl vyhlášen vítězný tým:

Aneta Mašková, Michaela Zelenková, Barbora Kubrichtová – studentky třídy 4. A (v náhledovém obrázku)

Nejen vítězky, ale i ostatní účastníci soutěže dostali za své výkony sladkou odměnu. Naší odměnou bylo zjištění, že naše práce v hodinách není marná.

Za vyučující ekonomických předmětů Ing. Marta Petrášová

EKOTÝM 2016 – školní kolo