OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Školní výlet 1.A a 2.B

27. – 29. června 2016 vyrazily třídy 1.A  v počtu 17 a 2.B v počtu 23 žáků a žákyň za doprovodu Mgr. Tomáše Soukupa, Mgr. Ivany Kučerové, Mgr. Veroniky Sudíkové a Marie Svobodové do Vojtova Mlýna v Čisté u Rakovníka.
Cesta začala sice za deště, ale už v průběhu prvního dne se začalo vyjasňovat a v úterý i ve středu už převládalo příjemné a teplé počasí. Celý pobyt jsme pojali jako soutěžní klání tříd 1.A a 2.B. Disciplíny zahrnovaly znalostní soutěž, opičí dráhu, stolní hry a sportovní soutěže (přehazovaná, fotbal, atd). Celkovým výsledkem byla remíza.
Oba večery jsme seděli u ohně, opékali špekáčky a povídali si. Velmi příjemným zážitkem byl nečekaný „klavírní koncert“ Kuby Uhříka v jídelně, při kterém jsme si pěkně zazpívali.
Vrcholem pobytu byl úterní večerní bobřík odvahy. Studenti museli projít částí lesa, kde je na několika stanovištích čekala různá překvapení :-). Ocenili jsme, že tábořiště bylo dostatečně vzdálené od vesničky, takže jekot statečných borců neděsil obyvatele Čisté.
Další velmi těžkou zkouškou museli studenti projít v průběhu úterý, kdy byl vyhlášen Den bez mobilních telefonů. Ze strachu před abstinenčními příznaky, které by některé studenty mohly nepříznivě ovlivnit při soutěžních disciplínách, povolili učitelé jejich další používání už odpoledne.
Jsme přesvědčeni, že výlet přispěl k upevnění třídních kolektivů obou tříd a že si ho studenti opravdu užili.
Zapsala Mgr. I. Kučerová
Školní výlet 1.A a 2.B