OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Beseda s uznávaným kriminalistou

1. června 2016 navštívil naši školu známý kriminalista Mgr. Josef Lottes, aby hovořil s našimi studenty a studentkami z 1. a 2. ročníků na téma kriminalita mládeže, počítačová kriminalita, šikana a kyberšikana.

Pplk. Josef Lottes je špičkový kriminalista s letitou praxí. U Policie ČR je od roku 1973. Pracoval na kriminální policii  nejprve na úseku kriminality mládeže, pak na úseku vloupání do bytů, později byl vedoucím skupiny pro násilnou a mravnostní trestnou činnost. Dále působil na krajském ředitelství PČR Praha – oddělení vražd – v různých funkcích, od r. 2002 byl vedoucím oddělení vražd. Od r. 2012 pracoval na Policejním prezidiu ČR. Jeho tým patřil s více než 90% objasněností mezi světovou špičku. Vyšetřil přes 1000 případů vražd.

Během přednášky Mgr. Lottes  vysvětlil účastníkům řadu pojmů, např. co je trestní odpovědnost, trestní čin, sexuální obtěžování, pohlavní zneužití. Uvedl, jak se liší pohled na sexuální odpovědnost v zahraničí.  Vysvětlil nebezpečí porušování autorského práva při stahování z internetu, či nebezpečí plynoucí ze seznamování po internetu, upozornil na problematiku kyberšikany a stalkingu. Studenty zaujaly zejména případy z praxe.

Beseda s uznávaným kriminalistou